Anjo de Haan | Fotojournalist

Non Fiction Photo festival - Rise Up - World Press Photo Exhibition 

Non Fiction Photo festival - Rise Up - World Press Photo Exhibition Van 19 november - 6 december 2020


Deze fototentoonstelling toont het verhaal van het Noorden in tijden van protest: hoe proberen we onze wereld ten goede te veranderen?


Wat zijn de Noordelijke ‘local solutions to global problems’? Wat is er gebeurd in een jaar van protesteren voor cultuur, natuur, rechten en traditie en wat heeft het ons opgeleverd? Noordelijke fotografen vertellen het verhaal van burgerinitiatieven, protesten en de mensen die strijden voor hun idealen.


Als reactie op de World Press Photo Exhibition, reageert de foto-expositie op de wereldwijde protesten van het afgelopen jaar die ook in het Noorden hun stempel hebben gezet. De moderne gemeenschapszin. De kracht van een samengebalde vuist, schoktactiek, sociale bewegingen starten, zogenaamde ‘grassroots initiatives’. Rise Up verkent het brede spectrum aan vormen van lokaal initiatief en protest; van het Boerenprotest, Kick-out-Zwarte-Piet, Beach Cleanup op Schiermonnikoog, 


Hierbij worden de verhalen van pioniers uit het Noorden verteld. Wie en wat gaan er schuil achter de burgerinitiatieven die we in onze eigen omgeving zien bloeien? 


Verdere informatie en tickets:

https://nonfictionphoto.nl/rise-up-exhibition-2020/

Gronings Gas bij World Press Photo 

Gronings Gas bij World Press Photo Nikolaïkerk Appingedam | 11 - 17 oktober | 2019

Synagoge Groningen | 10 mei - 2 juni | 2019


De fototentoonstelling verbeeldt verschillende thema’s rondom de gaswinning in Groningen, verbeeld door fotografen uit het Noorden. Gaswinning is een actueel en prangend onderwerp dat de stichting NonFiction Photo belicht in het kader van ‘solutions journalism’. Met werk van Jan Zeeman, Kees van de Veen, Anjo de Haan, Geert-Job Sevink, Corné Sparidaens en Joost Nuijten. Curatie door Andrea Hooymans.Nikolaïkerk Appingedam | 11 - 17 oktober | 2019

Synagoge Groningen | 10 mei - 2 juni | 2019

De fototentoonstelling verbeeldt verschillende thema’s rondom de gaswinning in Groningen, verbeeld door fotografen uit het Noorden. Gaswinning is een actueel en prangend onderwerp dat de stichting NonFiction Photo belicht in het kader van ‘solutions journalism’. Met werk van Jan Zeeman, Kees van de Veen, Anjo de Haan, Geert-Job Sevink, Corné Sparidaens en Joost Nuijten. Curatie door Andrea Hooymans.

Art-Schok 

Art-Schok 2 april t/m 3 september 2017

Art-Schok, Hoogelandmuseum,Warffum.


Deze tentoonstelling verenigt 9 kunstenaars uit de regio die geïnspireerd zijn door de bevingsproblematiek in de provincie. Zij geven hun artistiek oordeel over de gevolgen van de bevingen voor het eeuwenoude cultuurlandschap. Daarnaast gaan ze in op de angsten en onzekerheden die de gaswinning bij de inwoners van het gebied teweeg brengt.

Stuur e-mail mail_outline Expositie's 

2013 25 juli t/m 10 september. Expositie in New York City,  in de expositie 'The story of the Creative' in galerie 'Angel Orensanz Foundation for Contemporary Art'.


2012

12, 13 en 14 oktober -
Boerderij De Diek'n in Zeerijp (Gn). Manifestatie Hardtslag Hoogeland. Expositie 60 kunstenaars, fora, discussiepanels etc. 
 

september en oktober 2012 - Expositie "Industrieel erfgoed" in openluchtmuseum Het Hoogeland te Warffum. Door fotografencollectief LuciX

6 mei - 31 juni 2012 Expositie "Adam" in molen Adam te Delfzijl, samen met leden van fotografencollectief LuciX

2011

Juli -
In Paleis Oraniënbaum, vlakbij Berlijn. Grote expositie jaren 50 mode.

4 september - 31 oktober 2011 Satelietprogramma Fotomanifestatie Noorderlicht te Hornhuizen, met fotografencollectief LuciX. "Stadse fratsen"

2010

6 september - 26 oktober 2010. Satellietprogramma Noorderlicht LuciX in het atrium van het NDC mediagroep-gebouw, Sixmastraat 15 in Leeuwarden. Het thema is Veranderend landschap.

2 en 3 oktober 2010. Expositie in de dorpskerk te Hornhuizen over het thema "Muziek".

28 februari - 28 april 2010: UMCG - Stad en (wierden)land UMC, Langstraat, Groningen.

2009

18 oktober - 13 december 2009: Galerie van Starkenborgh te Groningen.

5 september - 18 oktober 2009: Expositie in het kader van fotomanifestatie Noorderlicht in De Noordelijke Kunsthof te Appingedam.

6 september - 4 oktober 2009: Galerie Art & Job te Hornhuizen, met fotografencollectief LuciX.

5 september - 4 oktober 2009: Galerie Kunstreizigers te Ruinen (Dr.

12 maart 2009 - 01 juni 2009: Foto-expositie "Detaille" in het UMC te Groningen.

Januari - mei 2009: expositie "Contemplaatjes" in het historisch kloostercomplex Het Klooster te Kloosterburen.

Stuur e-mail* Invoer verplicht
Website by Folibee
Anjo de Haan